Εργαστήριο ζυμαρικών

Η κατασκευή ζυμαρικών στην ελληνική αγροτική οικογένεια αποτελούσε μια από τις σημαντικότερες διαδικασιές που λάμβανε μέρος τους καλοκαιρινούς μήνες και εξασφάλιζε διατροφική επάρκεια τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

Τα παιδιά γνωρίζουν τα ζυμαρικά και μαθαίνουν για τη μεγάλη ποικιλία τους . Στη συνέχεια φορούν ποδιές και σκουφάκια (εξηγούμε τους κανόνες υγιεινής για την παρασκευή των τροφίμων), βλέπουν τις ποσότητες των υλικών και φτιάχνουν ζύμη η οποία θα ανοιχτεί σε φύλλα με την βοήθεια των παιδιών και θα κατασκευάσουν διάφορα ζυμαρικά όπως οι χυλοπίτες , τα λαζάνια, το κριθαρακι και άλλα.

Στο επόμενο στάδιο κόβουμε πλιγούρι στον χειρόμυλο και κατασκευάζουμε τον παραδοσιακό τραχανά. Όλα τα ζυμαρικά απλώνονται για να στεγνώσουν. Η δραστηριότητα τελειώνει με τα παιδιά να φεύγουν παίρνοντας μαζί τους σε ένα σακουλάκι τα ζυμαρικά και σε ένα ποτηράκι τον τραχανά τους.

Το εργαστήριο είναι εποχικό και πραγματοποιείται τους μήνες Μάϊο - Ιούλιο.

Χρειάζεστε περισσότερες Πληροφορίες?

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας υπεύθυνος θα επικοινωνήσει μαζί σας
Please fill the required field.
Please fill the required field.
Please fill the required field.