Μικροί σηροτρόφοι-κτηνοτρόφοι-πτηνοτρόφοι

Ο κύκλος αυτών των εργαστηρίων αποτελλείται απο τρείς αυτοτελείς δραστηριότητες . - Το "θαύμα¨ του μεταξοσκώληκα. Η σηροτροφία τα περασμένα χρόνια αποτέλεσε σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για αρκετές περιοχές της ελληνικής επικράτειας.
Η σύνδεση της με τη γεωργία ήταν άρρηκτη, καθώς απαιτούσε την ύπαρξη δέντρων μουριάς που είναι η μόνη τροφή του μεταξοσκώληκα.
Τα παιδιά μέσω αυτού του εργαστηρίου έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους μεταξοσκώληκες και να συμμετέχουν στην εκτροφή τους εως ότου δημιουργήσουν κουκούλι και μεταμορφωθουν σε πεταλούδες, ζευγαρώσουν και τέλος γεννήσουν αυγά. Παράλληλα, θα ανακαλύψουν το μετάξι και όλες τις χρήσεις του με παιχνίδι και διάφορα άλλα εκπαιδευτικά υλικά.

-Γνωριμία με την κτηνοτροφία.

Η κατσίκα μας η Μπιρμπίλω επισκέπτεται το σχολείο μαζί με τα κατσικάκια της και γνωρίζεται με τα παιδιά. Θα παρακολουθήσουμε το άρμεγμα, θα μάθουμε για το πολύτιμο γάλα και ολα τα προϊόντα και υποπροϊόντα και θα της δώσουμε διάφορα λαχανικά που αν θέλει θα φάει. Όλη η διαδικασία γίνεται με την παρουσία του κτηνοτρόφου και η μετακίνηση των ζώων με ειδικά διαμορφωμένο όχημα.

-Γνωριμία με την πτηνοτροφία .

Στο χώρο του σχολείου θα δημιουργηθεί ένα μικρό πτηνοτροφείο με την τοποθέτηση εκκολαπτικής μηχανής και αυγών σε αυτή. Οι μαθητές θα μάθουν όλη τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν τα έμβρυα μέσα στα αυγά και θα τα δουν να μεγαλώνουν με τη διαδικασία της ωοσκόπησης. Μετά από 21 μέρες θα γεννηθούν μικρά κοτοπουλάκια μπροστα στα μάτια των παιδιών και θα βιώσουν το θαύμα της γέννησης. Οι μικροί νεοσσοί τέλος θα αποχαιρετίσουν τα παιδιά για να μεγαλώσουν σε φάρμα υπό άριστες συνθήκες.

Στόχος αυτών των εργαστηρίων είναι να καλλιεργηθεί στα παιδιά ο σεβασμός για τα ζώα και τη φύση με την κατανόηση των διαδικασιίων που απαιτούνται για τη γέννηση και την εκτροφή αυτών. Παράλληλα, ενισχύεται η σύνδεσή τους με τα φυτά και γίνεται αντιληπτή η ανάγκη για λελογισμένη χρήση των φυσικών μας πόρων.

Τα εργαστήρια είναι εποχικά και πραγματοποιούνται τους μήνες Ιανουάριο-Μάϊοιο.

Χρειάζεστε περισσότερες Πληροφορίες?

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας υπεύθυνος θα επικοινωνήσει μαζί σας
Please fill the required field.
Please fill the required field.
Please fill the required field.